Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

2022/08/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivált

 A több mint 24 programnak – amelyek között könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi és gyerekprogramok is szerepelnek hazai és nemzetközi művészek előadásában – hét budapesti helyszín, a Dohány utcai, a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai és a Rumbach utcai zsinagóga, a Bálint Ház, valamint első alkalommal a Madách Színház Tolnay Szalonja és a Magyar Zene Háza ad otthont.

A közönség a bő egy hét alatt többek között

Koncz Zsuzsa,
Rost Andrea,
Malek Andrea,
Falusi Mariann,
Müller Péter Sziámi,
Oláh Ibolya,
Gergely Róbert,
László Boldizsár,
Szulák Andrea, Gájer Bálint

koncertjein vehet részt.

A színművészek közül egyebek mellett Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Fesztbaum Bélával, valamint a Monarchia Operett sztárjaival találkozhatnak az érdeklődők.

A hazai zenészek közül fellép

Gerendás Péter,
Jáger Bandi,
Szakcsi Lakatos Béla
,
valamint
Szokolay Dongó Balázs.

Koncertet ad a

Budapest Klezmer Band és a Sabbathsong Klezmer Band is.

A Klezmerész zenekar Janicsák Vecával kiegészülve koncertezik.

A szervezők a fesztivál rendhagyó programjai közül kiemelték a Nem tudhatom - Radnóti és korunk című estet, amelyben Mácsai Pál, Fullajtár Andrea, Dés László, Dés András, valamint Lukács Miklós működik közre; továbbá az idén 80 éves Barbra Streisand előtt tisztelgő koncertet is. Egy ősbemutatóra is sor kerül, most először kerül színre Teszter Nelli és Nógrádi Gergely Forró csokoládé című zenés komédiája.

A nemzetközi sztárok közül koncertet ad az izraeli Lala Tamar, a szintén izraeli Nigun Quartet, valamint a spanyolországi Mara Aranda.

A fesztivál programjairól részletes információk a www.zsidokulturalisfesztival.hu weboldalon találhatók.

Zsidó Kulturális Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek